Ingredienser
- 1 stykke nakkekam
- salt og peber
- laurbærblade
- liter vand eller bouillon
- 3 løg
- 3 delte gulerødder
- 3 snittede blegselleristilke
Sovs:
- 7-8 dl. suppe/bouillon samt sky
- 1 dl. fløde
- jævning
- evt. kulør
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Stegen ridses dybt. Gnid stegen med salt og peber og sørg for at komme godt ned mellem flæskesværene.
- Stegen lægges på en riste over bradepanden og sættes i en 250 grader varm ovn i 15 min. Varmen dæmpes til 175 grader. Vand/bouillon hældes i bradepanden sammen med gulerødder, løg blegselleristilke.
- Stegen steges videre i 1 ¼ time. Lad stegen hvile 20 min. inden den skæres for.
Sovs:
- Skyen hældes fra bradepanden. Skum det fri for fedt og si den.
- Skyen hældes i en gryde og spædes til med bouillon eller suppe til der er 8 dl. i alt.
- Tilsæt fløde og bring i kog. Sovsen jævnes og smages til.
- Stegen skæres for og serveres med kogte- og brunede kartofler samt rødkål
Brunede kartofler:
- Smelt 85 g. sukker gyldent på en pande. Kom 75 g. smør ved.
- Skyl 1 kg. små kogte kartofler. Lad dem dryppe af og kom dem på panden.
- Brun kartoflerne ved god varme under omrøring.
Den bedste flæskesteg kan du købe hos Salonsalon.dk