Hvilke Vine Går Godt Sammen med Pizza?

Når man har haft en lang dag på jobbet, og bare gerne vil slappe af, så er en pizza altid noget der frister. Det er let og hurtigt at bestille en pizza, og den smager noget så lækkert. Du slipper altså for at slide og slæbe i køkkenet, og giver samtidig dig selv noget lækkert mad, som belønning for hvor hårdt du arbejder.

En anden måde at forkæle sig selv på, efter en hård dag, er med et godt glas vin. Det er selvfølgeligt helt oplagt, at enhver form for alkohol, kan hjælpe os med at slappe af. Men vin er langt mere, end bare en alkoholisk drik. Det er en total sanseoplevelse som vi kan fortabe os i. Der er samtidig en masse sunde ting i vin, som måske kan hjælpe os med, at passe godt på os selv. Et godt glas vin er altså en fantastisk måde, at slappe rigtigt godt af på.

Men hvad med at kombinere de to? På overfladen lyder det måske skørt: fastfood og lækker vin virker lidt som om, at de tilhører to meget forskellige universer. Men det ville nu være dejligt, at kunne slippe for arbejdet i køkkenet, nyde sig en lækker pizza, og samtidig have glæde af et godt glas vin. Men giver det overhovedet mening, og hvilken vin skal man vælge?

Det viser sig faktisk, at det slet ikke er så underligt endda, at kombinere vin og pizza. Husk på, at pizzaens oprindelsesland ? Italien ? også er kendte for deres vine. I Italien er der absolut intet underligt over, at nyde et godt glas vin med sin pizza. Vi kan altså spørge de Italienske eksperter, hvilken vin vi skal vælge.

En af de mest populære vine til pizza og pasta er negroamaro. Denne røde drue giver en meget kraftig og bitter smag, der egner sig rigtigt godt til pizza og anden Syditaliensk mad. Farven er virkelig dyb, og vinen har en meget rustik karakter. Den er meget populære med pizza- og pastaretter i Italien, og er derfor et godt bud, uanset hvilken pizza du bestiller.

Hvis du ønsker en vin der egner sig særligt godt til en Pepperoni Pizza, så kan du overveje en  Sangiovese i stedet for. Pepperoni har en meget kraftig smag, og er en anelse krydret. Pepperoni indeholder desuden en god mængde fedt, der spreder smagen ud på hele pizzaen. For at vinen ikke helt skal forsvinde i disse meget intense smagsoplevelser, så har du brug for en stærk vin. Her er  Sangiovese helt fantastisk.

Hvis du er til den lidt sundere salatpizza, så har du brug for en vin, med mere grønne smagsnuancer. Den behøver ikke at være nær så kraftig, og kan i stedet komplimentere den neutrale og relativt sunde smag af en salatpizza. Sauvignon Blanc egner sig rigtigt godt til salater generelt, og til salatpizza i særdeleshed.