Pastinaktærte med tørrede tomater

Ingredienser

Mørdej:

  • 175 g (3 dl) hvedemel
  • 50 g grana riveost
  • 100 g margarine
  • 3 spsk vand

Fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri, 80 g
  • 400 g skrællede pastinakker
  • 3 spsk olie fra soltørrede tomater
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 1½ tsk provencekrydderi
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber

Pynt:

  • 200 g cheddarost

Pastinaktærte med tørrede tomater

Mørdej: Lav dejen i en foodprocessor. Rul dejen ud og læg den i en 26 cm metaltærteform med løs bund. Lad dejen gå en smule over formens kant. Prik bunden og sæt den i køleskab i en time.

Sæt bunden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i 20-22 minutter.

Fyld: Hak løg og hvidløg på foodprocessoren. Snit bladsellerien groft og riv pastinakkerne groft. Svits grønsagerne i olie i en sauterpande, læg låg på og damp grønsagerne ved svag varme i fem minutter.
Skær tomaterne i strimler og kom dem i fyldet sammen med krydderierne.
Kom fyldet i den bagte bund.

Pynt: Skær osten i terninger, hak den på foodprocessoren og fordel den over fyldet.
Sæt tærten tillbage i ovnen og bag ved 200° i 20 minutter. Sluk ovnen og lad tærten stå ved eftervarmen i 10 minutter.

Server tærten som tilbehør til kødretter eller som frokostret med grøn salat til.

Pastinaktærte med tørrede tomater tilføjet af Josephine.

I samarbejde med: Livereader