
Ingredienser
Mørdej:
- 175 g (3 dl) hvedemel
- 50 g grana riveost
- 100 g margarine
- 3 spsk vand
Fyld:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri, 80 g
- 400 g skrællede pastinakker
- 3 spsk olie fra soltørrede tomater
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 1½ tsk provencekrydderi
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber
Pynt:
- 200 g cheddarost
Pastinaktærte med tørrede tomater
Mørdej: Lav dejen i en foodprocessor. Rul dejen ud og læg den i en 26 cm metaltærteform med løs bund. Lad dejen gå en smule over formens kant. Prik bunden og sæt den i køleskab i en time.
Sæt bunden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i 20-22 minutter.
Fyld: Hak løg og hvidløg på foodprocessoren. Snit bladsellerien groft og riv pastinakkerne groft. Svits grønsagerne i olie i en sauterpande, læg låg på og damp grønsagerne ved svag varme i fem minutter.
Skær tomaterne i strimler og kom dem i fyldet sammen med krydderierne.
Kom fyldet i den bagte bund.
Pynt: Skær osten i terninger, hak den på foodprocessoren og fordel den over fyldet.
Sæt tærten tillbage i ovnen og bag ved 200° i 20 minutter. Sluk ovnen og lad tærten stå ved eftervarmen i 10 minutter.
Server tærten som tilbehør til kødretter eller som frokostret med grøn salat til.
Pastinaktærte med tørrede tomater tilføjet af Josephine.
I samarbejde med: Livereader