Grove lakseruller

4 pers.

Ingredienser

Pandekager:
1 æg
1½ æggehvide
3 dl mælk
1 dl koldt vand
100 g grahamsmel
1 tsk. rapsolie
salt, friskkværnet peber

Ostefyld:
11/4 dl hytteost
3 spsk. flødeost (evt. light)
2 spsk. rød pesto
250 g røget laks

Fremgangsmåde

Pandekager:
Pisk æg og grahamsmel sammen i en skål. Tilsæt mælk og vand og pisk videre. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under konstant piskning, så dejen ikke klumper. Tilsidst tilsættes olie og salt. Lad dejen hvile i 10 minutter.
Varm en tefalpande op og hæld ca. 1 dl af dejen midt på panden og fordel den ligeligt. Bag pandekagen til den slipper og er let gylden i kanterne. Bag indtil al dejen er brugt.
Dæk pandekagerne til og stil dem i køleskabet til de skal bruges.
Læg 3 pandekager på et skærebræt. Fordel 1/3 af fyldet jævnt på 1 pandekage. Læg laksen lidt spredt ovenpå, ca. 1½ cm. fra kanten af pandekagen. Rul derefter pandekagerne sammen, så den er fast og læg den på sammenføjningen. Skær kanterne fra i hver ende og skær så hver pandekage i 4 lige store stykker. Brug samme fremgangsmåde til de resterende pandekager. Anret 3 stykker lakseruller på hver tallerken og pynt med en kvist basilikum.

Opskriften er lavet i samarbejde med: Okaypixel.com