4 pers.
Ingredienser
5 spsk. olivenolie
2 tsk. sennepsfrø
2 store tyndtsnittede rødløg
2 fed knust hvidløg
1 spsk. bredbladet persille
1 spsk. balsamico
4 x 125-160 g bøffer af oksemørbrad
1 spsk. knust sort peber
8 store skiver olivenbrød eller andet brød med skorpe
2 modne bøftomater i skiver
75 g Fontina eller Gruyèreost i skiver
126 g rucola
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opvarm 4 spsk. olivenolie i en mellestor pande, kom sennepfrøene på panden læg låg på. Rist frøene i 30 sek. over medium varme, de må IKKE blive brændte.
Tilsæt løg og hvidløg, læg igen låg over og steg over meget svag varme i 30 minutter, indtil det er blødt, men IKKE brunet.
Blend den bløde løgblanding i en blender eller foodprocessor og kom den derefter i en skål. Rør persille og balsamico i løgblandingen, sammen med salt og friskkværnet peber efter smag. Dæk skålen til og stil til side.
Smør bøfferne med en smule af den resterende olie og vend dem i de knuste peberkorn. Læg bøfferne under en forvarmet varm gril og steg dem i 4-5 minutter på hver side for medium-rå eller 5-6 minutter for medium.
Rist brødet gyldent på begge sider. Smør 4 skiver brød med løgpureen og læg tomatskiver over. Læg derefter en bøf på hver skive med tomater og slut af med osteskiver og rucola. Drys med salt og friskkværnet peber. Læg de sidste 4 skiver brød ovenpå rucolaen og server straks.